Sergio Arcuris egendom ligger belägen i Cirò Marina, en småstad i provinsen Crotone, Kalabrien, ut mot Joniska havet. Historien börjar med Sergios farfars far - Peppe, som 1880 började producera och sälja bulkvin. 1973 togs egendomen över av Sergios far Giuseppe, som planterade nya vingårdar och storsatsade på källararbetet, och började därmed göra fantastiskt vin, dock fortfarande som bulk.

Den stora brytpunkten skedde 2009 när Sergio, som insåg potentialen i familjens viner, började buteljera under egen etikett och efter vingårdsläge.

I hans Piciaragårdar som är planterade 1948 är jordmånen lerig, i Piana di Franze är jordmånen lerig men med röd sand, medan gårdarna runt Marinetto är rika på kalk.

I källaren följer Sergio familjens gamla tradition med spontanjäsning på cementtank. Två etiketter tillverkas - ”Cirò Rosso Classico Superiore Aris” och ”Marinetto”, ett rosévin. Han har även börjat testa sig fram met ”Old Vineyards”, ett projekt enbart med druvor från de gamla rankorna från 1948.

 

V I T A V I N E R

R Ö D A V I N E R