Tenuta i fauri, en familjeegendom som gått i generationer.
I hjärtat av Chieti, den sydligaste provinsen i Abruzzo håller verksamheten till. Med sina 35 hektar vinmark utspritt på flera olika tomter har de sedan inte allt för lång tid tillbaka börjat odla och sälja vin under eget namn. Odlat frukt har de gjort i många år, men sedan barnen Luigi och Valentina avslutat sina studier inom oneologi kom de tillbaka hem för att föra familjetraditionen vidare.
Syskonen tog vara på vad de lärt sig av pappa Domenico under sin uppväxt och med en utbildning i ryggen lyckades de tillsammans skapa någonting väldigt bra och under egen etikett.
Trots att de jobbar utan certifiering i vingårdarna försöker de minimalisera den mänskliga inverkan på vinerna. Med stor respekt till Naturen och ekosystemet använder de sig inte utav kemiska gödningsmedel eller liknande. Vinerna får jäsa spontant och är noga övervakade av sonen Luigi i källaren.
I vingårdarna som är belägna 250 meter över havet på kullar kring kommunen Chieti odlar de främst Trebbiano och Montepulciano, men vi hittar även en del andra druvor så som Pecorino och Passerina. De förstnämnda kanske mest omtalade.