OLIVELLA
Cantine Olivella föddes i Sant’Anastasia vid foten av Monte Somma i Vesvius nationalpark, i hjärtat av det vulkaniska komplexet somma-visuvius som bildades efter det Plinska utbrottet år 79 e. Kr.
Namnet Olivella är taget från den forntida vattenkällan i Monte Somma som levererade vatten till slottet Carlo di Bordbone i Portici.
Vid denna källan fann man en typ av vinflaska från forna antiken med en inskription av den dåvarande vinmakaren Saxtus Catius Festus med ett torkat löv som var format som ett hjärta.
Denna typ av logga hittar vi även idag på Cantina Olivellas etiketter också som en hyllning och som ett landmärke kan man säga. Med kärlek för marken där de odlar sina viner på som har sedan länge varit en plats där man gjort viner av hög kvalietet.
Idag är de den fjärde generationens vinmakare som fått tagit del av den vulkaniska platsen och har 12 hektar vingårdar som är uppdelade i tre kommuner, Pollena Trocchia,Somma vesuviana och Sant’Anastasia som alla ligger mellan 300 och 650 meter över havet.
Där producerar de druvorna Catalanesca, Caprettone, Aglianico, Piedirossooch Olivella såklart och jobbar efter att skapa en biologisk balans, med så lite påverkan på vinerna som möjligt.