Historien Fattoria Le Terrazze börjar 1882 när Giacomo Terni köpte gården i sluttningarna i Numana, en by vid kusten strax söder om Ancona.

Jordmånen varierar mellan kalkhaltig lera, sandig lera och stort grus, jordar som bildades under andra hälften av Plioceniska eran.

1967 under Paolo Terni’s styre, skapades Rosso Conero D.O.C, på initiativ från Paolo och några andra lokala vinböner. Från och med detta började Paolo buteljera sin Rosso Conero under Le Terrazze’s namn.

Idag är det Antonio Terni och hans fru Georgina som ansvarar över egendomen, som idag är ca 16 hektar stor. Efter industrialismen på 50-60 talet där målet var att uppnå så höga volymer som möjligt, har man gått tillbaka till mer traditionella metoder.

Man håller nere skördarna och arbetar manuellt med beskärning för att öka kvalitén på druvorna, istället för att få ut så mycket volym som möjligt.

Man odlar gårdens egna kloner av Montepulciano, Sangiovese, Merlot och Syrah

2006 planterade man även Chardonnay. Platsen man valde hade nordsluttning med svala vindar från berget Monte Conere, och svala eftermiddagstemperaturer, något som är avgörande för det varma Medelhavsklimatet.

Den totala produktionen är runt 90 000 flaskor per år, och man producerar även högkvalitativ olivolja på sorterna Frantoio, Leccino och Pendolino.

2004 började ett 3 år långt samarbete med Bob Dylan, etiketten Planet Waves.

 

R Ö D A V I N E R